A minap az Anya spórol
c. blog tulajával, Annamarival, ötleteltünk egy kicsit a facebook-on,
hogyan is lehetne - alakilag - egy kicsit feldobni a pizzát, amit a
gyerkőcöknek szánunk tízóraira. Mutatott egy nagyon aranyos - mini
kuglóf formás - pizzát, amit el is készítettem. Természetesen, ezen
kívül van még maci formám is, így abból is, meg a kuglófosból is lett
2-2 db.
Az
elkészítése nagyon tetszett a gyerekeknek, hiszen a tészta és a szósz
kivételével, ők készítették el a saját pizzájukat. Feltéteket daraboltam
hozzá, amit ízlésük szerint használhattak fel . És sajnos megint most fogytam ki a sajtból áááá!!!!
Hunorkám
- a középső fiam - minden feltétből tett a "macijára" és a
"kuglófjára", míg Botond csak néhányból. Ő sajnos nem szereti a gombát
és a hagymát. Kérés nélkül, szépen, gusztusosan rendezték el a
feltéteket önállóan. Nemhiába, volt kitől tanulniuk! :)
Míg
sültek megbeszéltük, melyiket fogja Botond oviba vinni (Hunor
októberben kezdi el a kiscsoportot.), így esett a választása a
kuglófosra. Még jó, mert az szebben néz ki, mint a macis. :) Az csak
azért lett, hogy ne egyék meg a tízórait vacsorára. :D
De
milyen feltétek is voltak; nézzük sorban: sonka, házi kolbász
(mangalica-szamár kolbász), lila hagyma, gomba, ananász, tetejére
ketchup. Mivel fő elv volt ma a maradékok felhasználása, így csak azokat
tettünk rá.
A tésztához Anikó barátnőm által szerzett igazi pizza receptet használtam, amihez tettem egy kb 10dkg-nyi rozsos öregtésztát, mert abból is már csak annyi volt. (Kevés egy kenyérhez.) A formáim. |
Maci- és kuglóf formájú pizzáink. |
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
1 ek só
2 ek cukor
1,2 dkg élesztő - szemmértékre :)
0,8 dl olaj
2,5 dl langyos víz
A pizzaszósz saját recept, természetesen saját termesztésű paradicsomból. Az idén a férjem főzte ki hozzá a paradicsomot. :)
Szósz:
bazsalikom
oregánó
só
cukor
bors
paradicsom szósz házilag
Szósz:
bazsalikom
oregánó
só
cukor
bors
paradicsom szósz házilag
sok fokhagyma
A
formákhoz csak egy kis mennyiségű tésztát használtam fel. Miután ezek
készen lettek, a maradékból egy tepsi pizzát készítettem, a szokásos
módon: tészta kinyújt, szósz ráken, feltét rápakol, süt. :D
Vacsora
közben Hunor sokszor mondta nekem: "Anya, isteni ez a hagyma!", aminek
hatására Botond is megkóstolta. Ha kedvence nem is lesz, de legalább
ízlik neki! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése